http://www.liberalapartiet.se

fredag, mars 13, 2009

Konsten att göra bra TV

SVT gör nu stor sak av att tittarna anser att SVT1 är den bästa svenska TV-kanalen.

Grattis SVT! Ni gör verkligen bra TV. Frågan man kan ställa sig är om ni tävlar i rätt klass. Ni är ju de enda som får tvinga sina tittare att betala. Ungefär som att ställa upp i Paralympics utan något fysiskt handikapp, och sedan skryta om att man tar guld.

Hur känns det att vinna när man vet att man inte tävlar på lika villkor?

Skulle det inte kännas bättre om alla hade samma chans?

Etiketter: , , , , , , , ,

6 Comments:

At 10:32 em, Anonymous Doctor_C said...

Men, tror du tittarna förstår det sammanhanget då?
Det gör inte jag, svt fungerar ju som vilken kanal som helst i zapplistan

 
At 7:14 fm, Blogger Fröken Julie said...

Jag kan tänka mig att betala, men bara om de inför student/pensionärsrabatter.

 
At 7:06 em, Anonymous Oscar said...

Jag är fortfarande glad att vi har SVT i Sverige. Sorgligt nog sänder de andra kanalerna skit för att locka tittare. Det är billiga massproducerade program som går hem hos folket. Program som Lyxfällan, Rent Hus, Du är vad du äter, Färjan och så vidare som har förnedring som gemensam nämnare.

När det inte går liknande program sänder man t.ex. på TV4 importerade dussindokumentärer som "Mannen med tre penisar" eller "Män som tänder på feta kvinnor" varvat med grådaskiga svenska polisfilmer.

Då är det ändå ganska skönt att det i alla fall finns program som Musikministeriet, Kobra, Vetenskapsmagasinet och så vidare på SVT. Program som ofta inte får plats på de andra vinsthungrande TV-kanalerna som istället producerar billiga tramsprogram eller importerar. Det är dock inte speciellt mycket dyrare att producera seriösare och intressant TV, det drar helt enkelt inte lika mycket tittare som kändisar som dansar på is.

 
At 12:30 em, Anonymous Filip Björner said...

Hej MK !

Här följer en helt orelaterad "kommentar":

Eftersom Liberal Debatt stängs ner så drar jag igång ett nytt debattforum. Vore kul om du ville vara med!

http://debattsidan.49.forumer.com/

Tyvärr är det en krånglig adress. Men senare skall jag länka till den från debattsidan.com Det kan jag inte göra just nu. Väntar på att först få igång en nyköpt dator med de verktyg jag behöver.

Mvh
Filip

 
At 10:12 fm, Blogger Mk said...

Doctor_C: Jag tror att de flesta inser att en av fakturorna har man valt att betala genom att beställa en tjänst. Den andra har man aldrig beställt. Den tvingas man betala vare sig man vill eller ej, precis som om vi hade haft en statlig dagstidning som alla (med brevlåda) var tvungen att prenumerera på.

Fröken Julie: Att "kunna tänka sig att betala" är ju en frihet som du skulle ha med frivillig finansiering (en fri mediamarknad). Public "service" handlar ju tvärt om om att tvinga folk att betala, även om de inte "kan tänka sig att betala".

Filip: Tack för länken.

Oscar: Snacka om att välja ut exempel som passar din åsikt att vi ska tvingas betala. ;) Frågan är dock om dina åsikter om tittarnas smak verkligen motiverar tvång mot alla som tycker annorlunda, samt om SVT verkligen inte skulle klara sig om de var tvungna att verka under samma villkor som andra.

 
At 4:37 em, Anonymous Stefan said...

Oscar: "Sorgligt nog sänder de andra kanalerna skit för att locka tittare." Vilken tur att inte SVT gör samma sak! Det är svårt att tänka sig hur kvalitetstelevision som SVT Debatt och Så ska det låta skulle kunna finnas utan SVT faktiskt. Värt varenda krona, tänker nog många när de betalar räkningen på sisådär 600 spänn för Fri Television - skönt att slippa välja själv vad man vill lägga pengarna på. En repris av Godmorgon Sverige passar perfekt klockan 16.05 en fredageftermiddag när man slutat tidigt på jobbet, har vi nog alla tänkt ibland, osv osv.

 

Skicka en kommentar

<< Home